Kiwa

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Personen, werkzaam binnen de schuldhulpverlening, kunnen zich laten certificeren op basis van de eisen in NEN 8048-2; de normatieve eisen die worden gesteld aan schuldhulpverleners. Certificatie op basis van het certificatieschema Persoonscertificering Schuldhulpverlener moet leiden tot transparantie en verdere professionalisering van de sector. KIWA is de organisatie die examens afneemt én PE-punten toekent aan opleidingen die daarvoor in aanmerking komen.

Het certificaat is vijf jaar geldig. In die vijf jaar dient de certificaathouder zijn/haar vakbekwaamheid op peil te houden en dit na vijf jaar aan te tonen door een nieuw examen te doen. Sinds begin 2013 geldt de eis voor certificaathouders om hun vakbekwaamheid jaarlijks bij te houden door het volgen van trainingen, seminars, webinars etc. Deze bijscholingen leveren PE-punten op. Aangezien zowel Kennis als Vaardigheden geoefend moeten worden, zijn de minimale eisen per jaar 6 punten Kennis en 6 punten Vaardigheden. Indien de certificaathouder dit alles met een positief resultaat afsluit, wordt het certificaat met vijf jaar verlengd. Een continue meting van kwaliteit en vakbekwaamheid dus!

Asessor BV draagt bij aan deze kwaliteitsborging door een aantal opleidingen aan te bieden waarvoor PE-punten in het kader van de persoonscertificering (NEN 8048-2) te behalen zijn.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]