Om op een goede manier schuldhulpverlening te kunnen verstrekken is het ook noodzakelijk te beschikken over basiskennis en vaardigheden op juridisch gebied. Deze cursus voorziet daarin.

Doelgroep:
Schuldhulpverleners en/of beschermingsbewindvoerders die (meer) kennis en vaardigheden op het gebied van de juridische aspecten van schuldhulpverlening willen opdoen.

Doel:
Na afloop van de training (onder)kent u de juridische aspecten van schuldhulpverlening, kunt u deze inpassen in uw dagelijks werk en u weet waar juridische valkuilen zitten. Uw concrete vragen over b.v. huwelijksgoederenrecht, vermogensrecht, beslagrecht, verhaals-recht en insolventierecht zijn beantwoord.

Onderwerpen:

  • Verbintenissenrecht
  • Huwelijksgoederenrecht
  • Vermogensrecht
  • Beslagrecht
  • Verhaalsrecht
  • Insolventierecht

Voorbereiding:
Van te voren dient iedere cursist twee schriftelijke vragen uit de praktijk op juridisch gebied aan te leveren waarop hij antwoord wil.

Werkwijze:
Tijdens de cursus wordt kennis overdragen door middel van schriftelijke informatie en een mondelinge toelichting. Hierbij is veel aandacht voor de praktische relevantie.

Lesmateriaal:
U krijgt tijdens de training de behandelde theorie als naslagmateriaal uitgereikt.

PE-punten:
Aan deze opleiding zijn (nog) geen PE-punten toegekend. Wilt u deze opleiding volgen en toch PE-punten krijgen? Laat het ons weten, dan vragen wij de punten indien mogelijk aan.

Groepsgrootte:
Minimaal 8 deelnemers, maximaal 15 deelnemers.

Duur:
In overleg te bepalen.

Locatie:
Centraal in het land of in company.

Data:
data op aanvraag.

Tarief:
kosten op aanvraag.

Certificaat:
Nee (certificaat bewijs van deelname).