Een intake doen, een VTLB berekenen, een budgetplan opstellen: welke functie u ook vervult, en welke taak u ook heeft, in elk onderdeel van een proces SHV spelen de inkomsten een rol. U wilt natuurlijk weten welke bronnen van inkomen de klant ontvangt. Of deze kloppen. Of de klant recht heeft op meer of andere bronnen van inkomen. Welke rol deze inkomsten spelen tijdens het traject. Wat de voorwaarden zijn. En waar u op moet letten.

Er zijn maar weinig landen op deze wereld waar er zoveel verschillende mogelijkheden zijn op inkomensgebied (denk aan lonen, uitkeringen, voorzieningen, toeslagen, etc.), en dat maakt deze materie nog wel eens complex. Tijdens deze dag passeren dan ook alle bronnen van inkomen in Nederland de revue, aan het eind van dag beschikt u over een brede basiskennis van alle mogelijkheden en aandachtspunten op dit gebied.

Doelgroep:
De doelgroep bestaat uit bewindvoerders WSNP, schuldhulpverleners, schuldregelaars, budgetbeheerders en -coaches en beschermingsbewindvoerders.

Doel:
Het doel van de opleiding is om bovengenoemde doelgroep inzicht te geven in alle denkbare inkomensbronnen in Nederland. Na deze training kent u ze allemaal, en heeft u alle relevante informatie om te kunnen beoordelen op welke inkomsten uw klant mogelijk recht heeft. Daarnaast weet u waar u per bron inkomsten in uw specifieke functie op dient te letten.

Onderwerpen:
Inkomsten in Nederland, waaronder:

  • Loon
  • Uitkeringen Sociale Zekerheid
  • Voorzieningen
  • Toeslagen
  • Heffingskortingen
  • Et cetera

Werkwijze:
Tijdens deze dag gaan u en uw medecursisten op interactieve wijze onderzoeken welke bronnen van inkomen er in Nederland te vinden zijn. Door middel van presentaties wordt de opgedane kennis uitgewisseld. De docent ondersteunt, vult theorie aan en geeft u door middel van praktijkvoorbeelden alle benodigde praktische kennis mee die u in uw dagelijks werk nodig heeft.

Lesmateriaal:
Naslagmateriaal van de theorie ontvangt u tijdens de training.

PE-punten:
Voor deze opleiding zijn door de BPBI 6 PE-punten toegekend.

Groepsgrootte:
Minimaal 8 deelnemers, maximaal 15 deelnemers.

Duur:
1 dag, van 9.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.30 uur

Locatie:
la Vie Utrecht of incompany

Data:
Op aanvraag incompany

Tarief:
Op aanvraag

Certificaat:
Bewijs van deelname