Hoe vaak komen we ze niet tegen in de dagelijkse praktijk van schuldhulpverlening: zogenaamd ‘niet gemotiveerde’ cliënten? Soms blijkt een cliënt inderdaad onvoldoende gemotiveerd voor de oplossingen die wij te bieden hebben, maar voor we die conclusie trekken, kunnen wij als professionals een bijdrage leveren aan het vinden en versterken van de motivatie van de klant, het nemen van verantwoordelijkheid en het vergroten van de zelfredzaamheid. Maar kost dat niet vreselijk veel tijd? En hoe pak ik dit dan aan? In deze training leert u welke factoren hier een rol in spelen en hoe u deze kunt gebruiken om de zelfredzaamheid van de klant te vergroten, zonder dat dit u extra tijd kost!

Doelgroep:
Schuldhulpverleners, schuldregelaars, budgetbeheerders en budgetcoaches die willen leren welke invloed zij kunnen uitoefenen op de motivatie en zelfredzaamheid van hun cliënten en hoe, zonder dat dit extra tijd en/of inzet vergt.

Doel:
Het doel van deze training is om u in staat te stellen met minimale middelen en tijd invloed uit te oefenen op de motivatie, de eigen verantwoordelijkheid, het gedrag en de zelfredzaamheid van de klant.

Onderwerpen:
Tijdens deze eendaagse cursus staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Het leerproces vs voorwaarden en tijdsdruk
  • Het bevorderen van zelfredzaamheid: (De-)motiverende factoren
  • Motiveren vs overtuigen
  • Het proces van motivatie
  • Omgaan met weerstand (mbv acteur)
  • Invloed uitoefenen op motivatie, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid

Werkwijze:
De training heeft een praktisch karakter, er wordt veel geoefend. Theorie wordt direct –door middel van discussie en rollenspelen- in de praktijk gebracht

Lesmateriaal:
Tijdens de training ontvangt u een trainingsmap die u op uw werkplek als naslagwerk kunt gebruiken.

PE-punten:
Aan deze opleiding zijn (nog) geen PE-punten toegekend. Wilt u deze opleiding volgen en toch PE-punten krijgen? Laat het ons weten, dan vragen wij de punten indien mogelijk aan.

Groepsgrootte:
Minimaal 8 deelnemers, maximaal 15 deelnemers.

Duur:
1 dag, van 9.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.30 uur.

Locatie:
Regardz la Vie Utrecht

Data:
Op aanvraag

Tarief:
De kosten bedragen € 450,- per trainingsdag (2 dagdelen), exclusief materiaalkosten ad € 20,- en 21% BTW

Certificaat:
Getuigschrift