Coaching

Ons product ondersteuning en coaching is bedoeld om uitvoerders in de schuldhulpverlening (bijvoorbeeld schuldhulpverleners, budgetconsulenten, budgetbegeleiders, budgetbeheerders, budgetteringstrainers, etc.) individueel (of in kleine groepen) te ondersteunen. Wij komen een of meerdere dagdelen bij u op de werkplek en behandelen dan de onderwerpen waar u specifiek behoefte aan heeft. Dit kan door middel van kennisoverdracht en theorie bespreken, coaching op vaardigheden, maar ook door bijvoorbeeld het doornemen van dossiers of het “meelopen” in de spreekkamer. U kunt dus altijd actuele praktijksituaties inbrengen en zo wordt deze manier van opleiden een zeer praktijkgerichte, en op uw specifieke behoefte afgestemde, training! Natuurlijk is het ook mogelijk om aan de hand van casuïstiek en praktijksimulaties te oefenen met wat u in de coaching geleerd heeft.

De coaching kan uit een dagdeel bestaan, maar het komt ook regelmatig voor dat wij gedurende enkele weken of zelfs maanden meerdere dagdelen bij u langskomen. Onderwerpen die aan bod komen, kunnen heel theoretisch zijn (denk aan inventarisatie inkomsten of berekening van het Vrij te Laten Bedrag), maar ook heel praktijkgericht (gesprekstechnieken, time-management of bijvoorbeeld dossiervorming). Sowieso geven wij onze coachingstrajecten -indien van toepassing- altijd vorm vanuit de normen NEN-8048 en de werkwijze van de NVVK. Kijk voor mogelijke onderwerpen ook eens bij onze opleidingen: al onze opleidingen kunnen wij ook middels een coachingstraject aanbieden.

Bij ondersteuning kunt u denken aan het opzetten van een backoffice voor schuldregeling en budgetbeheer, brainstormen over de invulling van uw functie, enzovoorts. Ook intervisietrajecten -al dan niet in abonnementsvorm- behoren tot de mogelijkheden.

Wilt u weten wat wij op dit gebied voor u of uw medewerkers kunnen betekenen? U kunt hiervoor contact met ons opnemen via de button contact; wij komen graag bij u langs om u verder te informeren