Mariëlle Fleuren:
Eigenaar, adviseur, opleider en coach

Mariëlle Fleuren is al vele jaren werkzaam in het vakgebied van schuldhulpverlening, vanaf 1990. Ze is begonnen als budgetconsulente (wat nu ook wel schuldhulpverlener wordt genoemd) in de bollenstreek. In deze functie heeft zij gewerkt binnen gemeenten, woningcorporaties en het bedrijfsleven. Zij is doorgegroeid naar de functie van stafmedewerker opleidingen en schuldhulpverlening. Vervolgens heeft ze gewerkt als hoofd schuldregeling bij een kredietbank waarna ze als zelfstandige is gestart met de werkzaamheden als adviseur, opleider en detacheerder. Momenteel heeft ze haar eigen bureau: Asessor, sparringpartner in de schuldhulpverlening. Asessor is faciliterend aan organisaties werkzaam binnen de schuldhulpverlening. De producten die Asessor op dit terrein aanbiedt zijn advies, opleiding en ondersteuning. Mevrouw Fleuren heeft zichzelf tot doel gesteld het vakgebied schuldhulpverlening te
professionaliseren en gaat met Asessor voor kwaliteit en maatwerk.
Mariëlle (1968) woont samen en heeft drie dochters, Steffi, Kirsten en Fleur. In haar schaarse vrije tijd maakt ze graag foto’s en plakt die met veel plezier in voor de hele familie. Ze gaat graag op vakantie, houdt van lezen, maakt Sudoka puzzels, koopt graag kleding voor haar dochters, kijkt graag televisie, knutselt veel met haar dochters en houdt van een sauna bezoekje.

Jouke In der Maur:
Freelance medewerker

Jouke, geboren in 1977, is begonnen met een studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening en heeft daarna nog vele cursussen en een managementopleiding gevolgd. In 2000 is zij min of meer per ongeluk de schuldhulpverlening binnen gerold. Sindsdien heeft het vakgebied haar –ondanks wat omzwervingen- nooit meer losgelaten, en heeft zij het vakgebied omarmt. In rap tempo heeft ze zich ontwikkeld tot een gedreven en aanstekelijk enthousiaste opleider en coach.

Sinds begin 2009 werkt zij vanuit haar eigen bedrijf, S-pect. Als freelancer voor Asessor verzorgt zij nog altijd vele (vakinhoudelijke en vaardigheids-) opleidingen, vanuit S-pect zet zij haar expertise enerzijds in om het energielevel van mensen met financiële problemen te verhogen en een verband te leggen met hun overige levensgebieden, waardoor zij zelfstandig in staat zijn deze problemen op te lossen. “Mensen met financiële problemen” kunnen jongeren zijn, GGZ-doelgroep, werknemers, iedereen! Anderzijds verzorgt zij allerhande workshops, presentaties en trainingen op dit gebied en neemt met enige regelmaat interim-klussen aan. Jouke –realistisch idealist- kijkt met een unieke bril naar financiële problemen, preventie, gedrag, motivatie, verantwoordelijkheid en oplossingen, brengt belangen samen in een gezamenlijk gedragen doel en zet in beweging. Haar visie? Geld = €nergie!

Daarnaast heeft ze nog veel meer liefdes, in willekeurige volgorde; ze heeft 2 heerlijke jochies (hoewel die al lang de leeftijd gepasseerd zijn dat ze met die benaming aangesproken willen worden), woont samen met de man van haar mooiste dromen, brengt haar vrije tijd bij voorkeur door met een aantal bijzondere, dierbare mensen die deel uitmaken van haar leven, en met lekker eten en dansen (veel, lang én graag!) en heeft een huis vol huisdieren.

Karen Stoffels-Montfoort:
freelance medewerker

Oorspronkelijk is zij opgeleid als psycholoog en als zodanig ook 10 jaar werkzaam geweest in de beroepskeuzepsychologie. Vervolgens heeft ze enkele jaren het opvoeden van 4 kinderen gecombineerd met wensvervuller zijn voor Doe Een Wens.

Na 13 jaar heeft ze een carriereswitch gemaakt door naar de Universiteit terug te gaan om accountancy en bedrijfseconomie te gaan studeren; in ruim 2 jaar haalde ze een MBA en SPD 1 en 2. De aldus vergaarde kennis, gecombineerd met belangstelling voor en interesse in mensen met financiële problemen, leidde tot een carrière als insolventieconsulent en projectleider op het toen – 1995- nog jonge gebied van de professionele schuldhulpverlening.

Sinds 1998 is ze gespecialiseerd in WSNP bewindvoering en sinds 2002 tevens in het werken aan de oplossing van financiële problemen van kleine ondernemers.
Sinds begin 2009 is Karen freelancer op het gebied van schuldhulpverlening en insolventieconsultancy. Zij is inzetbaar o.a. als docent juridische aspecten van schuldhulpverlening, wsnp en berekeningsmethodiek vrij te laten bedrag, adviseert werkgevers over schuldenproblematiek, werkt als insolventieconsultant, examineert, schrijft en reviseert lesmateriaal en verzorgt coaching op de werkplek.

Zij maakt zich binnen de beroepsvereniging van schuldhulpverleners, de NVVK, al jarenlang sterk voor kwaliteit binnen het werkgebied, o.a. door langdurige deelname aan de commissie Kwaliteitszorg en de commissie Schulden oplossen ( voorheen Schuldregeling en WSNP). Ze neemt deel aan de rekencommissie van de RECOFA en zit in een werkgroep van de fiscus m.b.t. vermindering van administratieve lasten voor burgers.

Karen is getrouwd met Maarten, die de laatste 4 jaar, als arts-manager over de wereld is uitgezonden, heeft 4 volwassen kinderen en woont in centrum Amsterdam.

Haar hobbies zijn organiseren, kinderen, films, internet, zingen, verrassen, consuminderen, belastingen, hoofdrekenen.

Jacomijn Kuiper:

Jacomijn, geboren in 1972, heeft na haar studie Arbeid- en Organisatie Psychologie eerst een flink aantal jaren als personeelsmanager gewerkt. Zo kwam zij in aanraking met de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente Tilburg. Daar was zij mede verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe manier van werken. In 2006 begon zij voor zichzelf. Terug naar haar roots, het gedrag van mensen. Jacomijn Kuiper werkt vanuit Bureau EV aan het in beweging krijgen en motiveren van mensen, met als specialiteit de schuldhulpverlening. Ze schreef samen met Hetty de Laat het boek Van adviseren naar motiveren, over motiverende gesprekken in de financiële dienstverlening. In 2013 schreef zij: Het Praktijkboek Budgetcoaching. Haar leidinggevende ervaring binnen de schuldhulpverlening gecombineerd met haar inzichten in motivatie en coaching, geven haar een perfecte basis om deze kennis als trainer/coach over te brengen. Haar motto; Wanneer luisteren om te reageren overgaat in luisteren om te begrijpen, ontstaat er echt contact.

Naast haar werk is Jacomijn een gepassioneerd basketbalster. Ze is voorzitter van de lokale vereniging, waar ook haar twee dochters en haar man actief zijn. Maar ook reizen, tennissen en een gezellige avond met vrienden doen haar hart sneller kloppen.